Oude Fruitbomen, onderdeel van Kwekerij Alkema & Alkema Hoveniers 0511 453 429
Meer dan 30 jaar ervaringEigen fruitbomenkwekerijRuim aanbod Fruitbomen Eigen transport en rooiservice
Triumph de Vienne

De kwaliteit van Triumph de Vienne

Triumph de Vienne – of Pyrus communis Triomphe de Vienne in het Latijns – is een sterk groeiende en vrij brede perenboom met opgaande groeiwijze. De boom produceert grote tot zeer grote handperen. En omdat de boom dus vrij grote vruchten geeft, maakt deze perenboom erg populair. De productiviteit van de Triumph de Vienne is matig tot goed en onregelmatig. Rond half augustus zijn de peren plukrijp.

triomphe de vienne peren

Bestuiving

De Triomph de Vienne heeft andere perenbomen in de buurt nodig om te produceren. De Bonne Louise d’avranche,Charneux, Clapps Favorite, Conference en de Doyenne de Comice zijn goede kruisbestuivers (bestuiven elkaar) voor deze perenboom.

Een perenboom is echt een sfeermaker in de tuin. Het hele jaar door. Zo krijgt de boom in het voorjaar (april, mei) veel witte bloemen. Vervolgens begint de vruchtdracht.

Snoeien van de perenboom

In de wintermaanden kunt u de perenboom gaan snoeien. Bij voorkeur februari. De boom is dan in rust. En omdat de bladeren ook de boom hebben verlaten, kunt u goed zien hoe de boomvorm is. Door het snoeien verjongt u de perenboom. Zonder te snoeien veroudert de boom sneller. Houd ook in de gaten of er eventueel zieke takken tussen zitten. Haal deze zo snel mogelijk weg, om ziekte van de boom zelf te voorkomen.

Smaak van de peer

De Triumphe de Vienne is zoet van smaak, heeft een licht aroma en sappig vruchtvlees. Heerlijk om zo als tussendoortje op te eten, of te verwerken in een (fruit)salade, perencompote of voor in de kwark.

Onrijpe peren kunt u prima op de fruitschaal laten rijpen. Eenmaal rijp kunt u ze ook in de koelkast bewaren. Hier zijn ze nog 2 dagen houdbaar zijn.

Tip: de smaak van de Triomphe de Vienne komt het beste tot zijn recht op kamertemperatuur. Dus voor consumptie uit de koelkast halen en even op temperatuur laten komen.

Ons aanbod

Hieronder vindt u ons aanbod van de Triumphe de Vienne perenbomen. U kunt ze natuurlijk ook met eigen ogen in het echt bewonderen. Neem contact op en maak een afspraak voor een bezoek aan de boomkwekerij.© 2021 Oude-Fruitbomen.nl | Website: Multiplus online | Sitemap | Disclaimer
Let op: laatste kans!X

Diverse grote oude fruitbomen:
weg = weg!

Bekijk ze nu