Enig resultaat

Malus Domestica ‘Braeburn’ is een heerlijk zoete knapperige appel geschikt voor bijna alle soorten verwerking. De appel vindt zijn oorsprong aan de andere kant van de wereld.

De vrucht

De Braeburn is een heerlijke knapperige zoete appel met soms een licht zuurtje. De schil van de Braeburn is geel, enigszins oranje met een grote rode blos aan de zonkant. Omdat deze appelsoort vrij stevig en knapperig is zijn de appels bijzonder geschikt voor verwerking in salades, appelmoes en desserts. In Oktober zijn de appels klaar om te plukken en zijn gekoeld redelijk goed te bewaren.

Bestuiving

Braeburn is een deels zelfbestuivend ras, je hebt dus meer opbrengst met een andere appelboom in de buurt. Goede bestuivers voor de Braeburn zijn:

  • Alkmene
  • Delcorf
  • Elstar
  • Gala
  • Groninger Kroon
  • Rode Boskoop
  • Summerred

Bijzonderheden

  • Braeburn is een ras oorspronkelijk gekweekt in Nieuw Zeeland. De appelsoort wordt daar nog steeds geteeld en getransporteerd naar de rest van de wereld.
  • Braeburn is een kruising van de Granny Smith en Lady Hamilton.

Boomtype

Braeburn is enkel verkrijgbaar in laagstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Braeburn

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.