Oude Fruitbomen, onderdeel van Kwekerij Alkema & Alkema Hoveniers 0511 453 429
Meer dan 30 jaar ervaringEigen fruitbomenkwekerijRuim aanbod Fruitbomen Eigen transport en rooiservice
Pruimenbomen

Een pruimenboom geeft vaak snel heel veel vrucht, welke u in de zomer kunt plukken. In het voorjaar kunt u eerst genieten van de prachtige bloesem. Kleine tuin? Ook dan hebben we een pruimenboom die past. U vindt ze in onze fruitbomenkwekerij. Maak hieronder alvast kennis met ons aanbod.

Meer weten? Bel of mail ons

Geliefde pruimen en snelle groeiers

Hierboven vindt u de 4 rassen pruimenbomen die we voor u in onze boomgaard hebben staan. Een snelle groeier is de Reine Victoria. Hauzzwetsche is weer erg geliefd in de keuken vanwege de stevig aromatische smaak en het feit dat de pruim veel vruchtsuiker vast houdt.

Bestuiving

Het ligt aan de soort pruimenboom of deze wel of niet zelfbestuivend is. Zo is de Betuwe Kers dat wel, maar de Anna Späth weer niet. Deze laatsgenoemde heeft een Reine Victoria, een Opal of een Reine claude dOullins nodig voor bestuiving. Bestuiving gebeurt door insecten en zorgt voor een betere productie.

Perenboom verzorging

U kunt de boom in elke normale tuingrond planten, mits wel op een zonnige plek is. Een perenboom produceert dus relatief veel vrucht. Daarom raden we aan om de boom uit te dunnen. Zo kunnen de vruchten die blijven hangen zich goed verder ontwikkelen. Na de oogst kunt u het beste gaan snoeien.

Bezorging door heel Nederland (en Belgie)

In onze fruitbomenkwekerij in het Friese De Westereen hebben we een prachtig mooi aanbod aan pruimenbomen staan. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen. Niet in de buurt? Bel of mail ons voor meer informatie of wanneer u een pruimenboom wilt kopen. We bezorgen door heel Nederland en Belgie.

© 2020 Oude-Fruitbomen.nl | Website: Junction creative + digital agency | Sitemap | Disclaimer
Let op: laatste kans!X

Diverse grote oude fruitbomen:
weg = weg!

Bekijk ze nu