Oude Fruitbomen, onderdeel van Kwekerij Alkema & Alkema Hoveniers 0511 453 429
Meer dan 30 jaar ervaringEigen fruitbomenkwekerijRuim aanbod Fruitbomen Eigen transport en rooiservice
Oude perenboom kopen

Een karakteristieke oude fruitboom is een aanwinst voor elke tuin. Vooral oude perenbomen zijn erg populair. Ook zo’n oude boom in uw tuin? Neem meteen een kijkje in ons (online) fruitbomenkwekerij en ontdek het hele aanbod. Van de bekende Gieser Wildeman, de Conference tot de Beurre Alexander. We leveren door heel Nederland en Belgie.

Meer weten? Bel of mail ons

Keuze perenboom

Welke perenboom u kiest is natuurlijk mede afhankelijk van welke peer qua smaak uw voorkeur heeft. Maar een boom moet het ook gewoon goed doen, wil je er uiteindelijk letterlijk de vruchten van kunnen plukken. Let daarom ook op zaken als ziekteresistentie en de bestuiving. Rassen als Doyenne du Comice en Conference groeien rustig. Rassen die een stuk grilliger groeien zijn onder andere de Saint Rémy en de Gieser Wildeman. Bij elke boom leggen we je wel uit hoe het zit met de bestuiving.

Zet de boom in het zonnetje

Net zoals wij mensen houden ook perenbomen van het zonnetje. Kies daarom voor een zonnige, beschutte plaats om de oude boom te planten. Daar waar de grondwaterstand niet te hoog is. Als de boom op een mooie zonnige plek staat is het minder vatbaar voor schimmelinfecties. Bijkomend voordeel is dat de peer een hoger suikergehalte krijgt.

Wanneer de vrucht plukken?

Belangrijk te weten is dat de peer niet aan de boom mag rijpen. Dan worden ze buikrot. Buikrot betekent dat de peer bruin wordt rond het klokhuis. Als de peer donkergroen / wat gelig begint te worden, de steeltjes op het punt waar ze de takken raken beginnen te zwellen, is het tijd om te plukken. Laten ze nog niet los? Dan zijn ze nog niet plukrijp. Plukken doet u met een opwaartse draaiende beweging.

Bezorging in heel Nederland

Bekijk ons aanbod oude perenbomen online of bezoek onze fruitbomenkwekerij in De Westereen (Friesland). Keuze gemaakt? Dan leveren we u de boom op uw plaats van bestemming ergens in Nederland of Belgie. Lees meer over hoe we uw nieuwe oude fruitboom transporteren. Meer weten? Bel of mail ons gerust even.

© 2021 Oude-Fruitbomen.nl | Website: Multiplus online | Sitemap | Disclaimer
Let op: laatste kans!X

Diverse grote oude fruitbomen:
weg = weg!

Bekijk ze nu