Enig resultaat

Malus domestica ‘Dijkmanszoet’ is een oud Nederlands appelras. Zowel heerlijk als handappel als geschikt voor alle soorten verwerking. 

De vrucht

De appels van Dijkmanszoet hebben een zoete droge smaak. De schil is voornamelijk geel met een rode bos op de zonkant. Hoewel de Dijkmanszoet ook lekker is uit de hand, is de appel vooral een kookappel. Te gebruiken in stamppot, jam, maar ook geschikt voor in salades of het maken van sap of om te drogen. Eind oktober zijn de vruchten rijp om te plukken, waarna ze tot zeker een maand gekoeld zijn te bewaren. 

Bestuiving

Dijkmanszoet is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere appelboom nodig voor bestuiving. Goede bestuivers voor de Dijkmanszoet zijn:

  • Cox’s Orange Pippin
  • Elstar
  • Golden Delicious
  • Gravensteiner
  • James Grieve

Bijzonderheden

  • Dijkmanszoet is een Nederlandse soort oorspronkelijk uit de regio Wijk bij Duurstede
  • Erg populaire kookappel, bijzonder goed voor stamppot en compote

Boomtype

Dijkmanszoet is enkel verkrijgbaar in laagstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van Dijkmanszoet

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.