Enig resultaat

Malus domestica ‘Notarisappel’ is een echte Nederlandse appelsoort met een heerlijke vrucht ontwikkelt en geteeld door een notaris uit Lunteren.

De vrucht

De Notarisappel is een boom die 6-8 meter hoog kan worden, geeft prachtige wit roze bloemen rond april-mei en heeft in de herfst mooie gele bladeren. De appels zelf hebben een hele frisse geelgroene kleur en krijgen een waslaagje wanneer ze rijp zijn. De vruchten kunnen vanaf eind september tot medio oktober geoogst worden en hebben een heerlijk fris zoet smaak. Het zijn voornamelijk handappels, maar omdat het sapgehalte ook redelijk hoog is, kun je er ook goed sap van maken.

Bestuiving

De Notarisappel is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere appelboom nodig voor bestuiving. Voorbeelden van goede bestuivers zijn: 

  • Cox’s Orange Pippin
  • Golden Delicious
  • James Grieve
  • Lombarts Calville

Bijzonderheden

  • Een echte Nederlandse soort.

Boomtype

De Notarisappel is verkrijgbaar in hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Notarisappel

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.