Toont alle 2 resultaten

Pyrus Communis ‘Clapp’s Favourite’ is een sterk groeiende perensoort. De bijzondere vorm en prachtige vruchten doen denken aan een boom uit een schilderij. 

De vrucht

Clapp’s Favourite, of simpelweg Clapps, is een heerlijke, sappige, zoete peer. Het is een groen tot gele peer met een grote dieprode blos aan de zonkant. De peer is heerlijk als handpeer, maar is, als je de peer wat eerder plukt, ook heerlijk in compôte. De peren zijn van eind augustus tot begin september te plukken en zijn gekoeld te bewaren tot enkele weken daarna.

Bestuiving

Clapp’s Favourite  is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere perenboom nodig voor bestuiving.

  • Beurré Hardy 
  • Conference
  • Doyenne du Comice
  • Triomphe de Vienne

Bijzonderheden

  • Clapp’s Favourite heeft één van de mooiste vruchten van alle perenbomen
  • Clapp’s Favourite is in 1860 ontdekt in Massachusetts, Verenigde Staten 

Boomtype

Clapp’s Favourite is enkel verkrijgbaar in laagstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van Clapp’s Favourite

Perenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je perenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben perenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.