Oude Fruitbomen, onderdeel van Kwekerij Alkema & Alkema Hoveniers 0511 453 429
Meer dan 30 jaar ervaringEigen fruitbomenkwekerijRuim aanbod Fruitbomen Eigen transport en rooiservice
Clapp’s Favourite

Clapp’s Favourite, een vroeg rijpende peer

Pyrus communis ‘Clapp´s Favourite’ is een sterk groeiende perenboom. De grote, fijne handpeer heeft een groene tot geelgroene kleur, en is tevens te herkennen aan de fraaie rode blos. De smaak van deze vroeg rijpende handpeer is het best te omschrijven als zoet, saprijk met vrij weinig aroma. Bekijk ons aanbod Clapp’s Favourite oude perenbomen.

Clapp’s Favourite

Planten en snoeien

Het beste is om de Clapp’s Favourite in het voorjaar te planten. Het mooiste plekje is in de zon of half in de schaduw en mag in de zon of half in de schaduw. Het voorjaar is ook de bloeitijd van deze perenboom. Eind augustus of begin september kunt u de vrucht plukken. Ze hebben dan die groengele tot goudgele kleur met oranjerode blos.

Snoeien kan het hele jaar door. In de zomer is het zeker aan te bevelen, om de vorming van bloeiknoppen te bevorderen. In het (late) najaar of winter kunt u ook het snoeien oppakken. Voordeel is dat de boom dan in de zogenoemde rust is. Gebruik daarvoor een boomzaag of een takkenschaar. Met het snoeien houdt u de boom niet alleen netjes, maar u kunt ook ziektes voorkomen.

Pluk de niet te vroeg

Let er op dat u de peer wel op tijd plukt. Bent u te vroeg? Dan voelt de peer nog hard aan en heeft amper smaak. Bent u te laat? Dan gaat de peer van binnen rotten. Na de winterperiode volgt het snoeiwerk.

Sterk en breed groeiende boom

Clapp’s Favourite heeft dus een sterke groeikracht, groeit breed uit en is zeer vruchtbaar. De peer kan zichzelf niet bevruchten en is daardoor op andere bomen aangewezen. Die boom moet dan wel een van de volgende rassen zijn Beurré Hardy, Conference, Legipont, Triomphe de Vienne, en Doyenné du Comice.

Bekijk ons aanbod

Maak uw keuze hieronder:© 2021 Oude-Fruitbomen.nl | Website: Multiplus online | Sitemap | Disclaimer
Let op: laatste kans!X

Diverse grote oude fruitbomen:
weg = weg!

Bekijk ze nu