Enig resultaat

Pyrus Communis ‘Legipont’ is een rustiek perenboom, vooral onder de oudere generaties een erg bekende peer. De vrucht heeft een heerlijke, unieke en kenmerkende smaak.

De vrucht

Legipont is een sappige, zoete en aromatische handpeer. Het is een vrij grote, groene vrucht met soms een blosje aan de zonkant. De peren zijn erg groot en hebben een voornamelijk groene kleur met een diep rode/roze blos aan de zonkant. De Legipont is een echte handpeer. Als je de peren iets vroeger plukt kun je ze een paar weken gekoeld bewaren. De Legipont is één van de latere peren en kan van eind september tot eind oktober geplukt worden. 

Bestuiving

Legipont is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere perenboom nodig voor bestuiving. Goede bestuivers voor de Legipont zijn:

  • Beurré Hardy
  • Conference
  • Gieser Wildeman
  • Triomphe de Vienne

Bijzonderheden

  • Legipont ontstond waarschijnlijk rond 1800 in de omgeving van Luik, België, dichtbij het plaatsje Charnaux.
  • De Legipont is onder opvallend veel andere namen bekend, de meest bekende zijn Charnaux, Fondante, Fondante de Charnaux en Leopold
  • Alhoewel Legipont geen zelfbestuivend ras is, is deze soort een uitstekende bestuiver voor bijna elke andere peer. 

Boomtype

Legipont is enkel verkrijgbaar in hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Legipont

Perenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je perenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben perenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.