Toont alle 4 resultaten

Perenboom: Saint Rémy

Pyrus Communis ‘Saint Rémy’ is één van de beste stoofperen. De mooie ronde en grote vruchten maken voor een heerlijke lekkernij. 

De vrucht

De vrucht van de Saint Rémy heeft een dikke tot ronde vorm. De stoofperen koken mooi rood en zijn heerlijk zoet van smaak. De schil is voornamelijk groen met een diep rode blos aan de zonkant. Stoofperen worden vaak geserveerd naast een lekker stuk vlees, maar zijn ook uitermate geschikt voor bij een dessert of in bijvoorbeeld taart. Vanaf begin oktober zijn de vruchten te plukken, afhangend van het weer, blijven ze de hele maand aan de boom hangen. De stevige structuur van de vrucht zijn gevallen peren meestal nog prima te gebruiken. Saint Rémy kun je erg lang gekoeld bewaren. 

Bestuiving

Saint Rémy is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere perenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • De peer is vernoemd naar Sint Remigius van Reims, een katholieke bisschop uit de 5e eeuw.
  • De vruchten van de Saint Rémy kunnen bijna een ronde vorm aannemen en lijken dan vaak meer op appels dan op peren. 
  • De grootte van de vruchten maakt ze erg populair bij restaurants. 

Boomtype

Saint Rémy is verkrijgbaar in laagstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Saint Rémy

Perenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je perenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben perenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.