Dé plek voor oude fruitbomen

Het grootste assortiment oude fruitbomen van Nederland!

Alkema Hoveniers wordt in 1995 opgericht door Wico Alkema. Het is dan nog voornamelijk een hoveniersbedrijf en seringenkwekerij. In de jaren die volgen groeit het bedrijf en leggen wij tuinen aan in alle noordelijke provincies. Dalende prijzen van de bloemen zorgt ervoor dat de seringen op ons terrein langzamerhand worden vervangen door fruitbomen. In 2007 is de verkoop van fruitbomen dusdanig gegroeid dat het tweede bedrijf, oude-fruitbomen.nl, wordt opgericht als bedrijf binnen Alkema Hoveniers.

Oude Fruitbomen

Ons assortiment oude fruitbomen

In 2021 groeide ons assortiment naar 700 fruitbomen in 65 unieke fruitrassen. Het grootste assortiment van heel Nederland! Wij hebben bomen in alle maten en boomtypes, waardoor we iedereen kunnen helpen om de perfecte fruitboom te vinden voor hun tuin. Ben je benieuwd of er ook iets voor jouw tuin tussen staat, neem gerust een kijkje bij ons bedrijf. Wij zijn elke zaterdag van 10:00 tot 13:00 geopend.  

Onze gaarden

Ons gehele assortiment komt uit echte fruitgaarden door heel Nederland, van Brabant tot Friesland. Die gaarden kopen wij op van telers die stoppen of willen krimpen. In het najaar en voorjaar wordt ons assortiment oude fruitbomen aangevuld. De bomen in de gaarden worden gerooid en worden met vrachtwagens naar ons bedrijf vervoerd. 

Onze service

Door onze unieke positie als boomkwekerij en hoveniersbedrijf kunnen wij elke maat boom bezorgen en planten. Onze werknemers zijn allemaal geleerd in het onderhouden en verzorgen van fruitbomen. Met ruim 1000 geplante fruitbomen in Nederland en België zijn wij dé expert voor elke situatie.  

Alkema Hoveniers

Is je tuin aan meer toe dan enkel een fruitboom? Onze hoveniers hebben meer dan 25 jaar ervaring in tuinontwerp en aanleg. Meer weten over ons hoveniersbedrijf? bezoek onze site.