Toont alle 4 resultaten

Malus domestica ‘Golden Delicious’ is een heerlijke stevige appel. De soort dankt zijn naam aan de heerlijke smaak en de vaak gelige tint van de schil.

De vrucht

De Golden Delicious heeft een zacht zure, licht zoete smaak. De schil varieert van lichtgroen tot diep geel (goud). De appel is uiterst geschikt als handappel en behoort tot onze persoonlijke favorieten. Daarnaast is de appel ook geschikt om in appletaart en salades te gebruiken. De pluktijd is rond half oktober, hoe langer de vrucht hangt, hoe geler en zoeter het wordt. de Golden Delicious is goed te bewaren in de koelkast. 

Bestuiving

Golden Delicious is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere appelboom nodig voor bestuiving. Goede bestuivers voor de Golden delicious zijn onder andere: 

  • Benoni
  • Cox’s Orange Pippin
  • Elstar
  • James Grieve

Bijzonderheden

  • Ondanks de naam is de appel niet echt van goud, maar ze zijn wel Delicious
  • De populariteit van de appel heeft ervoor gezorgd dat de appels vaak nog onrijp worden geplukt en in de winkel liggen en daardoor een bittere smaak hebben.
  • In de 19e eeuw ontdekt in de VS

Boomtype

Golden Delicious is enkel verkrijgbaar in laagstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Benoni

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.