Enig resultaat

Malus domestica ‘Glockenapfel’ is een unieke appelboom te noemen, omdat er niet veel exemplaren van zijn en kleuren in april prachtig roze. 

De vrucht

De Glockenapfel wordt ook wel de klokken appel genoemd en dankt zijn naam aan de vorm van de appel, die een beetje aan een bel doet denken. Ook de kleur van de appels valt op, deze zijn meer geelgroen van kleur.  De appels hebben een friszure smaak met een licht zoetje erin en zijn lekker knapperig. De appels zijn goede handappelen, maar kunnen ook erg goed gebruikt worden voor sappen, bakken en moes. De oogsttijd van de Glockenapfel is vanaf halverwege oktober.

Bestuiving

De Glockenapfel is een gedeeltelijk zelfbestuivend ras, waardoor een andere appelboom zorgt voor een betere opbrengst. Voorbeelden van goede bestuivers zijn:

  • Benoni
  • Cox’s Orange Pippin
  • Gloster
  • James Grieve
  • Lombarts Calville
  • Summerred

Bijzonderheden

  • Een uniek en zeldzaam ras. 

Boomtype

De Glockenapfel is enkel verkrijgbaar in hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Duitse Klokappel

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.