Enig resultaat

De Malus domestica Glorie van Holland is een oud Hollands ras en is één van de meest productieve appelrassen. 

De vrucht

In de 19e eeuw is dit ras gevonden in Rockanje, Zuid Holland. De Glorie van Holland is een vrij grote boom en heeft een mooie bolvormige kroon. Deze appelboom staat in april/mei volop in bloei met heerlijk geurende witroze bloemen De appels kunnen begin oktober geplukt worden. Deze appel wordt veelal als handappel gegeten, maar bevat ook veel sap, waardoor er goed appelsap van gemaakt kan worden. 

Bestuiving

De Glorie van Holland is een zelfbestuivend ras, je hebt dus (niet per se) een andere appelboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • Door de mooie kleur al vroeg in de zomer, wordt deze appel vaak te vroeg gebruikt. De smaak wordt gedurende de nazomer veel beter. 

Boomtype

De Glorie van Holland is enkel verkrijgbaar in hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Glorie van Holland

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.