Enig resultaat

Pyrus Communis ‘Concorde’ is een heerlijke handpeer ontstaan uit een kruising tussen Nederlands populairste peersoorten, de Conference en Comice. 

De vrucht

Concorde is een heerlijk zoete sappige handpeer. De vrucht heeft veel smaakkenmerken van de befaamde Conference peer en heeft de structuur van de Doyenne du Comice. De peer heeft een voornamelijk groene kleur met lichtbruine vlekken en een rode blos op de zonkant. De Concorde is voornamelijk een handpeer, maar kan ook gebruikt worden voor sap en desserts. De vruchten rijpen in eind september tot begin oktober en zijn vroeg geplukt nog enige maanden gekoeld te bewaren. 

Bestuiving

Concorde is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere perenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • Concorde is een kruising tussen de twee populairste peren van Nederland, de Conference en Doyenne du Comice. 
  • Concorde is goed bestendig tegen de meeste kwaaltje en ziektes. 

Boomtype

Concorde is enkel verkrijgbaar in meerstammige laagstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Concorde

Perenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je perenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben perenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.