Toont alle 2 resultaten

Van oorsprong komt de Prunus Avium Merchant uit Engeland. De Merchant heeft een redelijk brede kroon met horizontale takken en geeft prachtige grote donkere kersen. 

De vrucht

De kersen van deze Merchant rijpen in de 3e/4e kersenweek, wat betekent dat de kersen al in midden tot eind  juni geoogst kunnen worden. De kersen zijn lekker groot en donker en hebben een smaakvolle zoete smaak. De Merchant is een erg productieve kersenboom, wat soms kan betekenen dat de kersen wat kleiner uitvallen. Naast de sappige kersen heeft de kersenboom zelf natuurlijk ook een hoge sierwaarde in uw tuin. In de maanden april/ mei laat deze boom een mooie witte bloesem zien. 

Bestuiving

De Prunus Avium Merchant is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere kersenboom nodig voor bestuiving. Voorbeelden van goede bestuivers zijn:

  • Kordia 
  • Lapins
  • Burlat 
  • Merton Premier.

Bijzonderheden

  • De bloeitijd is vroeg tot middenvroeg in april.
  • mooie roodverkleuring van de bladeren in de herfst.
  • Het is raadzaam de boom af te schermen met een vogelnet tegen vogelvraat.

Boomtype

De Merchant is verkrijgbaar in laagstam , halfstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Prunus Avium Merchant 

Kersenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je kersenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben kersenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.