Toont alle 4 resultaten

Pyrus Communis ‘Beurré Hardy’ is een stevig en goed groeiende boom met grote, zoete peren. 

De vrucht

De vrucht van de Beurré Hardy is vrij groot en kegelvormig. De peren zijn heerlijk zoet en smelten op je tong. De peren zijn voornamelijk groen met enige bruin patronen. Beurré Hardy is een handpeer, maar is ook geschikt voor veel soorten verwerking, bijvoorbeeld in de salade of in gebak. De vruchten zijn te plukken van eind september tot en met oktober. Waarna ze gekoeld nog enige weken te bewaren zijn.

Bestuiving

Beurré Hardy is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere perenboom nodig voor bestuiving. Voorbeelden van goede bestuivers zijn:

  • Bonne Louis d’Avranches
  • Conference
  • Clapp’s Favourite
  • Doyenne du Comice
  • Gieser Wildeman
  • Triomphe de Vienne

Bijzonderheden

  • Een vrij oud perenras uit Frankrijk.
  • Een sterke en gezonde Beurré Hardy heeft een diep donkergroen blad

Boomtype

Beurré Hardy is verkrijgbaar in laagstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Beurré Hardy

Perenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je perenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben perenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.