Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’ is een goed groeiende pruimenboom met mooie groen tot gele pruimen

De vrucht

De pruimen van de Reine Claude d’Oullins zijn mooi rond en hebben een heerlijk zoete, sappige smaak. De schil van een rijpe vrucht is voornamelijk geel. De pruimen zijn heerlijk om uit de hand te eten, maar worden ook gebruikt als dessert pruim. De pluktijd van de Reine Claude d’Oullins valt voornamelijk in augustus. Na het plukken zijn de pruimen enkele dagen te bewaren.

Bestuiving

Reine Claude d’Oullins is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere pruimenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • Ontdekt in Coligny, Frankrijk en werd later in 1860 in Oullins in de handel gebracht. 
  • Waarschijnlijk een zaailing van de Reine Claude Verte. 

Boomtype

De Reine Claude d’Oullins is verkrijgbaar in halfstam en hoogstam Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerteaanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Reine Claude d’Oullins

Pruimenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je pruimenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben pruimenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.