Toont alle 7 resultaten

Malus domestica ´Delcorf´ is een iets minder bekend appelras. De mooie vorm van de boom zorgt dat het in elk jaargetijde het middelpunt van je tuin is.

De vrucht

Delcorf is een knapperige, sappige, zoet zure appel. De schil is geel/rood met rode en oranje strepen. De smaak en goede bite van de appel, maakt het een perfecte handappel, maar ook erg geschikt voor verwerking tot moes en bijvoorbeeld appeltaart. De Delcorf is een vroege appel en kan over het algemeen van begin tot eind september al geplukt worden. De stevige structuur zorgt dat de appel goed is te bewaren in de koelkast.

Bestuiving

Delcorf is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere appelboom nodig voor bestuiving. Een extra bestuiver zou wel meer opbrengst opleveren van de Delcorf. Eventuele bestuivers zijn:

  • Elstar 
  • Golden Delicious
  • Groninger Kroon
  • Rode Boskoop

Bijzonderheden

  • Delcorf is een redelijk nieuw en onbekend appelras
  • Redelijk vroege pluktijd

Boomtype

Delcorf is verkrijgbaar in laagstam, halfstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Delcorf

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.