Oude Fruitbomen, onderdeel van Kwekerij Alkema & Alkema Hoveniers 0511 453 429
Meer dan 30 jaar ervaringEigen fruitbomenkwekerijRuim aanbod Fruitbomen

Delcorf

De smaak van Delcorf appels

De Delcorf is grote kegelvormige appel met een oranjerode blos of strepen aan de zonzijde. In het Latijns draagt deze appel de naam Malus domestica Delcorf

Het vruchtvlees van deze appel is lekker fris en zoetzuur van smaak en knapperig. De smaak is wat zuurder dan de Golden Delicious. En volgens sommigen een smaak van peer en aardbei. Maar in elk geval een frisse appel.

Delcorf appel

Bestuiving Delcorf

De Delcorf is zelfbestuivend, maar met kruisbestuiving heb je wel meer succes op appels. Kruisbestuiving kan met onder andere James Grieve, Elstar of Golden Delicious meer succes. Zelfbestuivers geven namelijk grotere vruchten wanneer ze in de buurt van een bestuiver staan.

De boom is een vrij sterke groeier en al snel vruchtbaar.

Pluktijd

Wanneer augustus er voor de helft op zit, kunt u de Delcorf appels gaan plukken. Over het algemeen valt de appel vanzelf van de boom als deze rijp genoeg is. Maar je kunt het ook op een andere manier beoordelen of het al pluktijd is:

  • Proeven. Het vruchtvlees van een rijpe appel is minder vast
  • De kleur van de appel
  • Een rijpe appel kun je zonder moeite van de tak plukken. En met zonder moeite bedoelen we eigenlijk dat de vrucht vanzelf los gaat als je de appel even iets omhoog drukt en een slag draait.
  • Bekijk de pitten. Bij een rijpe vrucht zijn deze lichtbruin van kleur. Snijd dus de appel even door om dat te kunnen oordelen

 

Appels bewaren

Appels kunt u het best bewaren op een koele en donkere plek. Zo rond de 4 á 5 graden is ideaal. De koelkast bijvoorbeeld.

Een appel is heel gevoelig voor stoten. Daar krijgen ze beurse plekken van die je goed ziet als je de appel schilt / open snijdt. Wees dus voorzichtig. Heeft u een appel in de koelkast liggen met een rotte plek? Verwijder deze dan, zodat deze niet de gezonde appels besmet.

Ontdek al onze Delcorf appelbomen

Maak hieronder uw keuze:© 2019 Oude-Fruitbomen.nl | Website Friks Web & Marketing | Sitemap | Disclaimer