Enig resultaat

De Malus domestica ‘Sterappel’ dankt zijn naam aan de prachtige ster die te zien is wanneer je de appel doormidden snijdt. 

De vrucht

De Sterappel is een laatbloeier met mooie wit roze bloemen. De appels zijn mooi rond van vorm. het vruchtvlees is licht roze onder de schil. Deze appels hebben een friszure en zoete smaak en kunnen eind september, begin oktober geplukt worden. De Sterappel is wel gevoelig voor vroegtijdig vruchtval, dus wees er op tijd bij met oogsten. In natuurlijke opslag kun je de appels ongeveer tot januari goed bewaren en is veelzijdig in gebruik. Ze zijn lekker als handappel, als sap, maar worden bijvoorbeeld ook als decoratie in kerststukjes gebruikt of uitgehold voor pasteitjes.

Bestuiving

De Sterappel is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere appelboom nodig voor bestuiving.

  • Bramley’s Seedling
  • Cox’s
  • James Grieve
  • Lombarts Calville
  • Glorie van Holland

Bijzonderheden

  • De sterappel heeft weinig last van ziekten.
  • Deze sterappel heeft ontzettend veel synoniemen, denk aan; Sterreinette, Pomme de Coeur, Reinette Rouge Étoilée, Herzapfel, Rother Sternrenette, St.Niklaasappeltjes, Early Red Calville, Sterrenet, Binnenrode, Wijnappel, Binnenrooikes, Rode Reinette, Rother Weinachtsapfel, Rother Herbstrenette.
  • De sterappel is een geroemd ras dat in 1830 is ontstaan. Het ras is van Nederlandse of Belgische herkomst uit Maastricht, Luik of Sint-Truiden. In Nederland is de Sterappel een zeer belangrijke appel geweest. Vooral in Oost-Brabant en Limburg, maar ook in de betuwe, Utrecht en de ijsselstreek werd de appel gekweekt.

Boomtype

De Sterappel is enkel verkrijgbaar in hoogstam Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Sterappel

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.