Enig resultaat

De Jubileum is de ‘verbeterde’ versie van de welbekende Reine Victoria. De boom heeft een bijzonder hoge fruit opbrengst. 

De vrucht

De vruchten van de Jubileum zijn paars-rood en hebben een langwerpig ovale vorm. Dit soort draagt bijzonder veel en bijzonder grote pruimen. De boom groeit snel en veel in de hoogte, maar met wat simpel snoeiwerk houd je de boom makkelijk op de gewenste hoogte. Eind April kun je genieten van de prachtige witte bloesem en mid-augustus zijn de pruimen eetrijp. De Jubileum is vooral geschikt voor consumptie. 

Bestuiving

De Jubileum is een zelfbestuivend ras, je hebt dus geen een andere pruimenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • Variant van de populaire soort Reine Victoria.
  • De vrucht zelf staat ook bekend als Jubilee pruim

Boomtype

De Jubileum is enkel verkrijgbaar in laagstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Jubileum 

Pruimenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je pruimenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben pruimenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.