Enig resultaat

De Cydonia Oblonga ‘Vranja’, beter bekend als de Kweepeer is een bijzondere boom die ook heel goed staan in de kleinere moes- en siertuinen. 

De vrucht

De Cydonia Oblonga oftewel de Kweepeer, staat ook wel bekend onder de naam Kweepeer. In het voorjaar staat deze fruitboom mooi in bloei met witte en lichtroze bloesems. In de periode daarna veranderen deze bloemen naar een gele vrucht. Deze vruchten kunnen in de maand oktober geplukt worden, maar kunnen qua grootte sterk uiteenlopen. De Kweepeer is rauw niet te eten, maar na een goede bereiding smaken ze overheerlijk. Deze peren kun je gebruiken voor jams, sappen, taarten, compote en overheerlijke likeuren.

Bestuiving

De Kweepeer ‘Vranja’ is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet perse een andere perenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • In het verleden werd de Kweepeer wel gebruikt als middel tegen koorts en tegen droge lippen en handen.
  • De Kweepeer kan niet rauw gegeten worden.

Boomtype

De Cydonia Oblonga ‘Vranja’ is verkrijgbaar in laagstam en halfstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Cydonia Oblonga Vranja

Kweeperenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je perenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben perenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.