Toont alle 9 resultaten

Doyenne du Comice

Pyrus Communis ‘Doyenne du Comice’ de op één na populairste peer van Nederland. De unieke stam en vorm van deze soort geeft een geweldig aanzicht in elk jaargetijde.

Doyenne du Comice: de vrucht

De Doyenne du Comice is een vrij dikke handpeer en is heerlijk zoet. Afhangend van de pluktijd heeft de peer een lekker bite of is heerlijk sappig. De schil is voornamelijk groen. Doyenne du Comice is een handpeer, maar door zijn stevige structuur wordt de peer ook vaak gebruikt in desserts. Luxe restaurants serveren gekarameliseerde Comice naast bijvoorbeeld  ijs. De peren zijn te plukken van eind september tot en met oktober. Als het najaar wat kouder is blijven de vruchten langer goed. Daarnaast zijn de peren relatief goed te bewaren in de koelkast. 

Bestuiving

Doyenne du Comice is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere perenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • Comice is na de Conference de meest geteelde en gegeten peer van Nederland en België 
  • Afhangend van de pluktijd heb je een hele stevige peer of een heel sappige peer
  • Eén van onze favorieten!

Boomtype

Doyenne du Comice is verkrijgbaar in laagstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Doyenne du Comice: bezorgen en planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van Doyenne du Comice

Perenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je perenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben perenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.