Enig resultaat

Een prachtige appel met duidelijk een zonnige kant! Aan de zonzijde kleurt deze appel heel mooi rood en de andere zijde heeft deze appel een frisse gele kleur. 

De vrucht

Deze Summerred is afkomstig uit Canada en is een kruising tussen de appelrassen Golden Delicious en McIntosh. Deze combinatie zorgt voor een frisse appel met een zachtzure smaak een stevig vruchtvlees welke in augustus en september geplukt kunnen worden. De bloeiperiode van deze boom is in het voorjaar rond de maanden april en mei. Zoals vele appelbomen, laat ook deze boom prachtig witroze bloemen zien. 

Bestuiving

De Summerred is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere appelboom nodig voor bestuiving. Voorbeelden van goede bestuivers zijn:

  • Alkmene
  • Discovery
  • Golden Delicious
  • James Grieve

Bijzonderheden

  • Appels zijn rijk aan vitamine C en bevatten zeer veel vezelstoffen. Bovendien wordt aan de appel een cholesterolverlagend effect toegeschreven.

Boomtype

De Summerred is enkel verkrijgbaar in hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Summerred

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.