Toont alle 10 resultaten

Perenboom Gieser Wildeman

Pyrus Communis ‘Gieser Wildeman is de populairste en bekendste handpeer van Nederland. De mooie rood kokende peren zijn een onmisbaar lekkernij voor elke herfst en winter.

De vrucht

Vergeleken met handperen is de vrucht van de Gieser Wildeman perenboom relatief klein, maar dit wordt gecompenseerd door de enorme opbrengst. De stoofpeer is roodkokend en is heerlijk zoet. de vruchten van de Gieser Wildeman zijn groengeel met een diep rode blos aan de zonkant. Stoofperen worden vaak geserveerd naast een lekker stuk vlees, maar is ook uitermate geschikt voor bij een dessert of in taart. De vruchten zijn plukrijp vanaf eind september tot eind oktober. In een koud najaar blijven de vruchten vaak hangen tot na het vallen van de bladeren. Doordat de peer klein en stevig is zijn gevallen peren meestal nog prima te gebruiken. Gieser Wildeman kun je erg lang gekoeld bewaren. 

Bestuiving

Gieser Wildeman is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere perenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • De populairste stoofpeer van Nederland
  • De Perenboom Gieser Wildeman heeft een uniek donkergroen golvend blad 
  • Zowel onverwerkt als verwerkt bijzonder goed te bewaren 

Boomtype

Gieser Wildeman is verkrijgbaar in laagstam, halfstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Gieser Wildeman

Perenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je perenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben perenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.