Enig resultaat

Malus domestica ‘Lombarts Calville’ is een erg oud appelras uit 1598 met een Franse oorsprong. Deze appelboom is echter door de Nederlandse familie Lombarts uit Zundert in de handel gebracht. 

De vrucht

De Lombarts Calville wordt uiteindelijk een opvallende flinke appelboom met prachtige groene bladeren en frisse wit roze bloesems welke redelijk laat bloeien. De appels kunnen vanaf half september tot half oktober geplukt worden. Bij een latere pluk worden de appels alleen wel snel zacht. Dit komt ook omdat deze appels van zichzelf al zacht vruchtvlees hebben met een zachtzure smaak en heerlijk sappig zijn. De appels worden uiteindelijk fris geel van kleur en zijn voor allerlei soorten verwerking geschikt. 

Bestuiving

De Lombarts Calville is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere appelboom nodig voor bestuiving. Voorbeelden van goede bestuivers zijn:

  • Benoni
  • Cox’s Orange Pippin
  • Gloster
  • Golden Delicious
  • James Grieve
  • Laxton’s Superb
  • Summerred

Bijzonderheden

  • De appels van de Lombarts Calville  hebben een kenmerkende waslaag. 
  • Deze appelboom kan last hebben van beurtjaren, maar dit kan redelijk onder controle gehouden worden door op tijd en genoeg te snoeien. 
  • Wanneer je deze appels lang wilt bewaren, dan is het aan te raden om de appels vroeg te plukken (halverwege september). Anders worden de appels snel zacht. 

Boomtype

De Lombarts Calville is verkrijgbaar in halfstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Lombarts Calville

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.