Oude Fruitbomen, onderdeel van Kwekerij Alkema & Alkema Hoveniers 0511 453 429
Meer dan 30 jaar ervaringEigen fruitbomenkwekerijRuim aanbod Fruitbomen

Goudreinet

Goudreinet: verfrissend zurig

Het appelras Schone van Boskoop wordt in de volksmond ook wel goudrenet of goudreinet(te) genoemd. Het is een grote, stevige appel en heeft een droge, soms ruwe, schil. De appel kan goed bewaard worden.

De appels zijn dofgeel tot lichtrood. Het klokhuis van de Schone van Boskoop is klein en heeft weinig zaad. De smaak is verfrissend zurig, voldoende zoet, met het bekend krachtig reinettenaroma. Bekijk ook eens de Rode Goudreinet, die veel overeenkomsten heeft als de ‘gewone’ Goudreinet.

Ook geschikt voor in warme gerechten

Goudreinet is geschikt als handappel. Omdat de appel zurig en stevig is, wordt hij veel gebruikt voor producten die verhit worden. Bij gebak behoudt de appel zijn smaak en structuur.

De bloeitijd van de Goudreinet is in maart en april. De bomen groeien fors, breed bolvormig en stug en zijn niet geschikt om als spilvorm op te leiden. De appelsoort komt wel laat in productie en vraagt een koele plek (half-schaduwrijk). Plukken kan theoretisch vanaf eind september tot half oktober. We raden aan om niet half oktober te plukken om een zo hoog mogelijk suikergehalte te verkrijgen.

Bewaren kan van tot midden april bij een temperatuur van 3-4 ° C. Ze hebbend wel de neiging tot slap worden: bewaren in folieverpakking verhindert dit.

Bestuivers

Goede bestuivers zijn o.a. Laxton´s Superb, Jonathan en Cox´s. Het plaatsen van bijenkasten heeft een zeer gunstige invloed.

Het is niet helemaal zeker of het ras een afgeleide van Reinette van Montvoort is of dat het een zelfstandig ras is dat vanaf 1853 in Boskoop door boomkweker P.A. Ottolander is ontwikkeld. Vanaf 1863 verspreidde zich het appelras door de lage landen.

Goudreinet (halfstam) kenmerken

Ras: Goudreneit, ook wel Schone van boskoop genoemd
Smaakeigenschappen: Zoet, sappig
Bijzonderheden: Grote knoestige boom
Bestuivers: Zelfbestuivend, Beurre hardy, Charneux, Clapps Favorite, Doyenne de Comice, en Gieser Wildeman.
Pluktijd: Eind september tot half oktober
Hoogte: 2,5 -3 m
Breedte: 3 m
Omtrek stam: 40-50 cm
Diameter kluit: 80 cm – 50 cm hoog
Gewicht:
Vorm: Halfstam
Prijs/stuk: €800,- incl 6% btw
Vervoer/stuk: In overleg
Aanslaggarantie: Ja
Meer weten over deze schone appelboom?

© 2018 Oude-Fruitbomen.nl | Website Friks Web & Marketing | Sitemap | Disclaimer