Oude Fruitbomen, onderdeel van Kwekerij Alkema & Alkema Hoveniers 0511 453 429
Meer dan 30 jaar ervaringEigen fruitbomenkwekerijRuim aanbod Fruitbomen Eigen transport en rooiservice
Goudreinet

Goudreinet: verfrissend zurig

Het appelras Schone van Boskoop wordt in de volksmond ook wel Goudrenet of Goudreinet(te) genoemd. Het is een grote, stevige appel en heeft een droge, soms ruwe, schil. De appel kan goed bewaard worden.

De appels zijn dofgeel tot lichtrood. Het klokhuis van de Schone van Boskoop is klein en heeft weinig zaad. De smaak is verfrissend zurig, voldoende zoet, met het bekend krachtig reinettenaroma. Bekijk ook eens de Rode Goudreinet, die veel overeenkomsten heeft met de ‘gewone’ Goudreinet.

Ook geschikt voor in warme gerechten

Goudreinet is geschikt als handappel. Omdat de appel zurig en stevig is, wordt hij veel gebruikt voor producten die verhit worden. Bij gebak behoudt de appel zijn smaak en structuur. In een appeltaart komt de goudrenet echt perfect tot zijn recht

Goudreinet boom onderhouden

Nadat de Goudreinet boom geplant is, duurt het meestal een jaar of 3 voor de boom vrucht draagt. U kunt de vorming ervan stimuleren door de groei te remmen, door te snoeien, takken buigen en vruchtdunning. Een complex werkje, waarbij we u met alle plezier willen helpen en adviseren. Snoei twee keer per jaar. Eerst in de winter.

Bloeitijd Goudreinet

De bloeitijd van de Goudreinet is in maart en april. De bomen groeien fors, breed bolvormig en stug en zijn niet geschikt om als spilvorm op te leiden. De appelsoort komt wel laat in productie en vraagt een koele plek (half-schaduwrijk). Plukken kan theoretisch vanaf eind september tot half oktober. We raden aan om niet half oktober te plukken om een zo hoog mogelijk suikergehalte te verkrijgen.

Koel bewaren

Bewaren kan van tot midden april bij een temperatuur van 3-4 ° C. Ze hebbend wel de neiging tot slap worden: bewaren in folieverpakking verhindert dit.

Bestuiving met andere appelbomen

Via kruisbestuiving met andere appelbomen worden de bloemen bevrucht. Goede bestuivers zijn o.a. Laxton´s Superb, Jonathan en Cox´s. Het plaatsen van bijenkasten heeft een zeer gunstige invloed.

Het is niet helemaal zeker of het ras een afgeleide van Reinette van Montvoort is of dat het een zelfstandig ras is dat vanaf 1853 in Boskoop door boomkweker P.A. Ottolander is ontwikkeld. Vanaf 1863 verspreidde zich het appelras door de lage landen.

Meer weten over deze schone appelboom?

Goudreinet (halfstam) kenmerken

Ras: Goudreinet, ook wel Schone van Boskoop genoemd
Smaakeigenschappen: Zoet, sappig
Bijzonderheden: Grote knoestige boom
Bestuivers: Alkmene, Benoni, Cox Orange Pippin, Glorie van Holland, Gravenstein, James Grieve, Lombarts Calville en de Groninger kroon
Pluktijd: Eind september tot half oktober
Hoogte: 2,5 -3 m
Breedte: 3 m
Omtrek stam: 40-50 cm
Diameter kluit: 80 cm – 50 cm hoog
Gewicht:
Vorm: Halfstam
Prijs/stuk: vanaf €800,- incl. BTW
Vervoer/stuk: In overleg
Aanslaggarantie: Ja


© 2021 Oude-Fruitbomen.nl | Website: Multiplus online | Sitemap | Disclaimer
Let op: laatste kans!X

Diverse grote oude fruitbomen:
weg = weg!

Bekijk ze nu