Toont alle 7 resultaten

Prunus domestica ‘Opal’ is één van de bekendste en populairste pruimen van Nederland. De grote paarse pruimen en sterk groeiende bomen zijn een aanwinst voor elke pruimen liefhebber. 

De vrucht

De Opal heeft een vrij grote ronde vrucht. De pruim is heerlijk zoet en sappig. De schil van een gerijpte pruim is rondom donkerblauw tot paarsrood. Opal is geschikt om uit de hand te eten, maar is ook erg geschikt voor alle soorten verwerking van taart tot jam. Afhangend van het weer zijn de pruimen te plukken vanaf mid of eind juli. Pruimen kun je niet bijzonder lang bewaren, maar ze kunnen prima een paar dagen in de fruitschaal liggen.

Bestuiving

Opal is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere pruimenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • Opal is de bekendste en één van de populairste pruimen van Nederland.
  • Vrij jonge soort, die in 1946 in Zweden ontstaat uit een kruising van twee andere pruimen.

Boomtype

Opal is verkrijgbaar in laagstam, halfstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Opal

Pruimenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je pruimenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben pruimenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.