Enig resultaat

Malus Domestica ‘Topaz’ is heerlijke en prachtige appel. 

De vrucht

Topaz is een zoetzure appel met een stevige bite. Topaz is een rood, oranje appel. De Red Topaz variant van de Topaz is nog iets roder. Je kan de Topaz het best als handappel eten, maar de appel is ook te gebruiken voor bijvoorbeeld appelmoes of appeltaart. De appels zijn plukrijp in oktober.

Bestuiving

Topaz is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere appelboom nodig voor bestuiving. Goede bestuivers voor de Topaz en Red Topaz zijn:

  • Alkmene
  • Delcorf
  • Dijkmanszoet
  • Elstar
  • James Grieve

Bijzonderheden

  • Topaz is een bijzonder ziekteresistente soort appel. Zo is de Topaz bijvoorbeeld minder vatbaar voor Schurft of Meeldauw. 

Boomtype

Topaz is enkel verkrijgbaar in laagstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerteaanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Topaz

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze  verzorgingstips.