Toont alle 2 resultaten

Malus domestica ‘Fuji’ appel is een prachtige Japanse appel met heerlijk knapperige en sappige textuur.

De vrucht

De Fuji appelboom staat in het voorjaar volop in bloei met prachtige wit roze bloemen. De appels van deze boom zijn mooi rood gekleurd en heel herkenbaar doordat ze hele dunne verticale lijntjes tonen. De appels kunnen geoogst worden in de maand Oktober. De Fuji appel is lekker knapperig en sappig en staat ook bekend om zijn zoete smaak. Deze appel heeft dan ook een redelijk hoog suikergehalte, maar is ook erg rijk aan vitamine C. Dit is zowel een heerlijke handappel, maar kan ook goed gebruikt worden in taarten, sappen en moes.

Bestuiving

De Fuji is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere appelboom nodig voor bestuiving.

 

  • Jonagold
  • Elstar
  • Gala
  • Golden Delicious

Bijzonderheden

  • De appel is afkomstig uit Japan en is ontstaan in het lab uit een kruising tussen een Red Delicious en de Ralls Genet. 
  • De soort is vernoemd naar de bekende vulkaan Mt. Fuji, de grootste berg van Japan. 

Boomtype

Fuji is verkrijgbaar in laagstam, halfstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Fuji

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.