Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Malus Domestica ‘Benoni’ is een iets minder bekende appelsoort. Vanwege de knal roze bloesem en zijn prachtige vruchten is het een hele leuke boom voor in de tuin.

De vrucht

De appel van de Benoni heeft een zoet en licht zure smaak. De schil is groen met een rode blos aan de zonkant. Benoni is een echte handappel en is dus niet erg geschikt voor verwerking. Eind september zijn de appels klaar om te plukken en is redelijk goed te bewaren in de koelkast. 

Bestuiving

Benoni is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere appelboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • Benoni komt vrijwel niet voor in laagstam
  • Benoni is een vrij oude handappel die rond 1800 in Massachusetts, Verenigde Staten is ontdekt. 
  • De boom kan, afhankelijk van de kweekvorm, een hoogte bereiken van wel 9 meter.

Boomtype

Benoni is verkrijgbaar in halfstam, hoogstam en leivorm. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Benoni

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.