Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ is een pruimenboom met tientallen namen en een erg rijk verleden! De zoete kleine oranje-gele pruimpjes zijn heerlijk om te eten en fanatisch in de jam.

De vrucht

Mirabelle de Nancy is een pruimenboom die al in het jaar 1500 door een Fransman is geïmporteerd vanuit Azië. Deze pruimenboom wordt vrij hoog, krijgt al vroeg blad aan de boom en bloeit volop in april/mei. Hierdoor heeft deze pruimenboom ook een hoge sierwaarde. De vruchten die aan deze boom groeien zijn iets kleiner en ronder dan de gangbare pruimen, maar ook zoeter! Voor de zoete liefhebbers is dit dan ook een uitstekende boom. De pruimen kunnen halverwege augustus geoogst worden en kunnen bijna overal voor gebruikt worden: gewoon om zo op te eten, voor desserts, voor het maken van jam, maar ook om mee te stoven.  

Bestuiving

De Mirabelle de Nancy is een zelfbestuivend ras, je hebt dus (niet per se)  een andere pruimenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden 

  • bloeitijd april mei met uitbundige witte bloesem.
  • Mirabelle double, Damas Jaune, Mirabelle Grosse, Mirabelle double, Damas Jaune, Drap d’Or, Glänzende gelbe Mirabelle, Goldfarbige Pflaume, Grosse Mirabelle, Grosse Mirabelle Drap d’Or, Mirabelle Drap d’Or, Mirabelle Grosse, Mirabelle Grosse double de Metz, Mirabelle la Grosse Mirabelle Perlée, Perdrigon Hâtif, Yellow Perdrigon zijn een aantal van de vele bijnamen van de Mirabelle de Nancy. 

Boomtype

Mirabelle de Nancy is verkrijgbaar in halfstam en hoogstam Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerteaanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Mirabelle de Nancy

Pruimenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je pruimenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben pruimenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.