Toont alle 3 resultaten

Pyrus Communis ‘Beurré Alexander Lucas’, ook wel bekend als de Lucaspeer, is met zijn prachtige bloesem, grote vruchten en grillige takken een prachtige perenboom en een verrijking van elke tuin. 

De vrucht

Beurré Alexander Lucas is een sappige, zoete en aromatische handpeer. Het is een vrij grote, groene vrucht met soms een blosje aan de zonkant. Het vruchtvlees is grofkorrelig. De lucaspeer is te eten uit de hand, maar kan ook gebruikt worden in compote of conserven. De pluktijd is eind september tot begin oktober en kan na het plukken eventueel bewaard worden in de koelkast. 

Bestuiving

Beurré Alexander Lucas is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere perenboom nodig voor bestuiving.

  • Beurré Hardy
  • Conference
  • Clapp’s Favourite
  • Triomphe de Vienne

Bijzonderheden

  • De peer heeft zijn herkomst in Blois, Frankrijk, waar het in 1874 per ongeluk door Alexander Lucas is gevonden in een bos.

Boomtype

Beurré Alexander Lucas is enkel verkrijgbaar in laagstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van Beurré Alexander Lucas

Perenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je perenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben perenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.