Toont alle 8 resultaten

Malus domestica ‘Rode Boskoop’ is een heerlijke hand en keukenappel. De boom staat ook wel bekend als de Rode Goudreinette, maar is een tegenstelling tot de echte goudreinette een veel betere handappel

De vrucht

De appel van de Rode Boskoop is stevig met een zoetzure smaak. De appel is voornamelijk rood  licht groen en gele tinten. De bloesem en vrucht van de Rode Boskoop zijn veel groter dan menig andere appel. Het is dan ook een perfecte appel voor in de keuken, of je nou taart of compote maakt, de Rode Boskoop is een goede aanwinst. Vanaf begin oktober kun je de appels van de boom halen, waarna je ze gekoeld tot het eind van de winter kan bewaren.

Bestuiving

Rode Boskoop is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere appelboom nodig voor bestuiving. Goede bestuivers voor de Rode Boskoop zijn:

  • Benoni
  • Cox’s Orange Pippin
  • Delcorf
  • Glorie van Holland 
  • Groninger Kroon
  • James Grieve

Bijzonderheden

  • Verwant aan de welbekende Goudreinette 
  • Erg geschikt als handappel en keukenappel
  • Bijzonder grote bloesem en vrucht

Boomtype

Rode Boskoop is verkrijgbaar in laagstam, halfstam, hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Benoni

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.