Enig resultaat

Malus domestica ‘Ingrid Marie’ is een oud appelras afkomstig uit Denemarken, één van de voorouders van de bekende Elstar. 

De vrucht

De Ingrid Marie is een heel goede handappel met een zacht zure aromatische smaak. De appels zijn het lekkerst wanneer je ze direct na de oogst op eet en zijn in ieder geval tot december te bewaren. Ook zijn ze lekker sappig en hebben stevig vruchtvlees, waardoor de appels ook goed geschikt zijn als dessertappel en stoofappel. De appels kunnen al in september geoogst worden en zijn dan uitgegroeid prachtig rood gele appels met een gespikkelde schil. 

Bestuiving

De Ingrid Marie is een gedeeltelijk zelfbestuivend ras, waarbij een andere appelboom kan bijdragen aan een beter resultaat. 

  • Cox’s Orange
  • James Grieve
  • Lombarts Calville 

Bijzonderheden

  • Ouderplant van de Elstar
  • Verwant aan de reinette soorten. 

Boomtype

De Ingrid Marie is enkel verkrijgbaar in hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Ingrid Marie

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.