Oude Fruitbomen, onderdeel van Kwekerij Alkema & Alkema Hoveniers 0511 453 429
Meer dan 30 jaar ervaringEigen fruitbomenkwekerijRuim aanbod Fruitbomen Eigen transport en rooiservice
Ingrid Marie

Rood gespikkelde Ingrid Marie met gele tinten

Ingrid Marie appel is een middelgrote, rood gespikkelde appel met gele tinten. Het vruchtvlees is zacht en zoetzuur van smaak en de rode kleur van de schil kan ook in het vruchtvlees te zien zijn.

De rode kleur van het vruchtvlees verwijst naar verwantschap met de reinettesoorten (bijvoorbeeld rode Goudreinet).

De geschiedenis van Ingrid Marie

Ingrid Marie appel werd bij toeval ontdekt op een landbouwschool op het eiland Funen in Denemarken in 1910. Leraar K. Madsen vernoemde de appel naar zijn dochter die op jonge leeftijd stierf. Lang werd gedacht dat Ingrid Marie een zaailing was van Cox’s Orange.

In 2003 na Zweeds onderzoek, werd bevestigd dat het inderdaad een kruising is van de Cox’s is. De vader variëteit is een Deense appel, namelijk de Guldborg (“Golden Castle”). Vernoemd naar een klein plaatsje op het eiland Lolland. De Ingrid Marie is vooral bekend als ouder van de Elstar, één van de moderne appels. Elstar is namelijk weer een kruising van Golden Delicious en Ingrid Marie.

De Red Ingrid Marie of Rode Ingrid Marie is een mutatant van de Ingrid Marie. Deze werd gevonden door de dochter van As Schneider in 1950. Daarom staat de rode variëteit ook wel bekent als Karin Schneider. De rode variant is vruchtbaarder dan de gewone Ingrid Marie.

Bestuiving en rijping

De Ingrid Marie is redelijk zelfbestuivend. Goede bestuivers zijn Cox’s, James grieve, Lombarts Calville. De Ingrid Marie is plukrijp vanaf eind september en is het best te eten gelijk na de oogst. En te bewaren tot eind december. De appel kan als handappel en als stoofappel gebruikt worden.

De boom groeit matig sterk en met een brede kroon.

Kenmerken

Ras: Ingrid Marie
Smaakeigenschappen: Zacht, zoetzuur van smaak
Bijzonderheden: Kan ook als stoofappel worden gebruikt
Bestuivers: Cox’s, James grieve, Lombarts Calville
Pluktijd: Eind september
Vervoer/stuk: In overleg
Aanslaggarantie: Ja
Meer weten over de appel Ingrid Marie?

© 2021 Oude-Fruitbomen.nl | Website: Multiplus online | Sitemap | Disclaimer
Let op: laatste kans!X

Diverse grote oude fruitbomen:
weg = weg!

Bekijk ze nu