Toont alle 4 resultaten

Prunus domestica ‘Reine Victoria’ is één van de lekkerste pruimen. De soort staat vooral bekend om de enorme opbrengst aan vruchten, wat zelfs bij jonge bomen al begint.

De vrucht

De Reine Victoria heeft een langwerpige ovale vrucht. De pruim is heerlijk zoet van smaak. De schil is donkerrood tot paars. De pruim is zowel normaal te eten als geschikt voor allerlei verwerkingen. In augustus kun je de vruchten plukken als ze aan alle kanten een paarse kleur hebben. Pruimen kun je niet bijzonder lang bewaren, maar ze kunnen prima een paar dagen in de fruitschaal liggen.

Bestuiving

Reine Victoria  is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere pruimenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • Rond 1820 ontdekt ergens in Sussex, Engeland 
  • De pruim is vernoemt naar Konigin Victoria van Engeland

Boomtype

Reine Victoria is verkrijgbaar in laagstam, halfstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van Reine Victoria

Pruimenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je pruimenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben pruimenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.