Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De Prunus Domestica ‘Belle de Louvain’ is een pruimenboom met een iets grillig uiterlijk, en geeft diep paarsblauwe vruchten met een lekkere smaak. 

De vrucht

De Belle de Louvain vindt zijn oorsprong in België. Deze boom groeit eerst steil omhoog met veel opgaand hout, waardoor hij zijn grillige uiterlijk krijgt. De eerste jaren is de oogst van deze Belle de Louvain nog wat mager, maar wordt groter gedurende de jaren. De smaak is zacht en zoet. Deze pruimen zijn ook uitermate geschikt om lekkere jam mee te maken. De vruchten van de Belle de Louvain zijn groot van formaat, hebben een mooie diep blauw/paarse kleur en zijn vanaf half augustus ongeveer rijp.

Bestuiving

Belle de Louvain is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere pruimenboom nodig voor bestuiving. Goede bestuivers voor de Belle de Louvain zijn:

  • Opal
  • Reine Claude d’Althan
  • Victoria

Boomtype

Belle de Louvain is verkrijgbaar halfstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerteaanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Belle de Louvain

Pruimenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je pruimenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben pruimenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.