Enig resultaat

Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’ is een erg oud perenras met zijn origine in Frankrijk. Al sinds 1780 wordt de peer geteeld en verhandeld.

De vrucht

De vrucht van de Bonne Louise heeft een mooie vorm. De peer is zoet, aromatisch en heeft een licht zuurtje. De schil is voornamelijk groen met een diep donkerrode blos op de zonkant. Bonne Louise is een echte handpeer. Vanaf half september zijn de peren te plukken, waarna je ze gekoeld een aantal weken kan bewaren.  

Bestuiving

Bonne Louise d’Avranches is niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere perenboom nodig voor bestuiving. Goede bestuivers voor de Bonne Louise d’Avranches zijn bijvoorbeeld:

  • Beurré Hardy 
  • Clapp’s Favourite
  • Conference
  • Doyenne du Comice
  • Gieser Wildeman
  • Triomphe de Vienne

Bijzonderheden

  • Voor het eerst gekweekt in Avranches, Frankrijk
  • Bijzonder oud perenras, wat al eeuwen geteeld en verhandeld wordt

Boomtype

Bonne Louise d’Avranches is verkrijgbaar in laagstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Bonne Louise d’Avranches

Perenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je perenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben perenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.