Toont alle 11 resultaten

Elstar Appelboom

Malus domestica ‘Elstar’ is één van de populairste appelsoorten in Nederland. De geweldige smaak van de vrucht en de sierlijkheid van deze boomsoort maakt het een aanwinst voor elke fruitliefhebber.

De vrucht van de Elstar appelboom

De Elstar is een sappige zoete appel met lichte zure tinten. De vrucht is grotendeels rood aan de zonkant, met geel groene tinten op de rest van de schil. Elstar is geschikt als handappel en als keukenappel. De appels zijn plukrijp van eind september tot en met oktober, waarna ze gekoeld te bewaren zijn tot laat in de winter.

Bestuiving

Elstar is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere appelboom nodig voor bestuiving.

Ook is Elstar een uitstekende bestuiver voor veel appelrassen.

Bijzonderheden elstar appelboom

  • Prachtige roze bloesems verkleurend naar wit met een roze zweem.
  • Sappige Handappel en Zelfbestuivend!.
  • Elstar is één van de populairste appelsoorten van Nederland
  • Appels zijn rijk aan vitamine C en bevatten zeer veel vezelstoffen. Bovendien wordt aan de appel een cholesterolverlagend effect toegeschreven.
  • lange bloeiperiode.
  • Erg geschikte appel voor de bereiding van appeltaart of appelmoes.

Boomtype

Elstar is verkrijgbaar in laagstam, halfstam, hoogstam en in leivorm. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Elstar

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.