Toont alle 11 resultaten

Pyrus Communis ‘Conference perenboom’ is het bekendste en meest gegeten perensoort van Nederland en dat is natuurlijk niet voor niks. 

Conference perenboom – De vrucht

De Conference peer is langwerpig en smaakt heerlijk zoet. Afhangend van de pluktijd heeft de peer een bite of is erg sappig. De schil heeft een groen kleur met een licht bruine waas. De Conference is een echte handpeer, maar kan ook voor diverse verwerkingen gebruikt worden. Eind september tot midden oktober kun je de vruchten van de boom plukken. De rijpe vruchten zijn niet bijzonder lang te bewaren, houd ze zolang mogelijk aan de boom of bewaar in de koelkast.

Bestuiving

Conference is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere perenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • Meest geteelde en gegeten peer van Nederland
  • Erg makkelijke groei en grote opbrengst maakt de boom erg geschikt voor fruitteelt

Boomtype

Conference is verkrijgbaar in laagstam, halfstam, hoogstam en leivorm. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Conference perenboom: bezorgen en planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Conference perenboom

Perenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je perenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben perenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.