Enig resultaat

Malus domestica ‘Gloster’ is een uitbundige bloeier met prachtige wit roze bloesems en heerlijke grote appels. 

De vrucht

De Gloster produceert prachtige appels met een bijna paarsrode kleur. De appels hebben een fris zoete/ zure smaak en kan begin Oktober geoogst worden. Halverwege de lente tot het begin van de zomer staat deze mooie appelboom uitbundig in bloei, zodat je van de prachtige bloesems kunt genieten. 

Bestuiving

De Gloster is een gedeeltelijk zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere appelboom nodig voor bestuiving. Voor een extra goede opbrengst is een goede bestuiver wel een aanrader:

  • Cox’s Orange
  • Elstar
  • James Grieve

Bijzonderheden

  • De Malus domestica Gloster is een kruising tussen de rassen Weisser winter glockenapfel en Richard delicious.

Boomtype

De Gloster is verkrijgbaar in halfstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Gloster

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.