Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De Prunus domestica ‘Czar’ is erg geschikt voor de kleinere tuinen, dit een langzame groeier waardoor hij mooi compact blijft.

De vrucht

Een compacte boom, betekent bij The Czar ook ‘compacte’ pruimen. Deze pruimen hebben een kleine ovale vorm en zijn mooi heldere blauw/paars van kleur. Door de pruimen een klein beetje uit te dunnen, kun je er wel voor zorgen dat de resterende pruimen meer ruimte krijgen en dus ook iets groter groeien. The Czar is een vroege pruim, deze is namelijk al te oogsten in juli. 

Bestuiving

The Czar is een zelfbestuivend ras, je hebt dus (niet per se) een andere pruimenboom nodig voor bestuiving.

Boomtype

The Czar is momenteel verkrijgbaar. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerteaanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Czar

Pruimenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je pruimenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben pruimenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.