Enig resultaat

De Malus domestica James Grieve dankt zijn naam aan zijn vinder, welke afkomstig is uit Edinburgh.  

De vrucht

De James Grieve is een appelboom die vanaf de eerste week van mei heerlijk licht geurende witroze bloemen laat zien. De appels zijn redelijk groot met een zachtzure smaak, welke vanaf eind augustus geplukt kunnen worden. De appels zijn erg goed voor appelmoes, appeltaart, sap en lekker als handappel, maar staan niet bekend als appels die zich goed laten bewaren. Deze appel is dan ook het lekkerst direct vanaf de boom. 

Bestuiving

De James Grieve is een zelfbestuivend ras, je hebt dus (niet per se) een andere appelboom nodig voor bestuiving. Naast zelfbestuivend is de James Grieve ook een erg goede bestuiver voor andere rassen!

Bijzonderheden

  • Bekend als goede bestuiver voor andere rassen.
  • Pluk de James Grieve vooral niet te vroeg, dit gaat ten koste van de smaak.

Boomtype

De James Grieve is enkel verkrijgbaar in hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de James Grieve

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.