Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De Prunus domestica Eldense blauwe is een vroege vogel, dit ras is één van de eerst rijpende pruimen!

De vrucht

De pruimen van de Eldense blauwe zijn al vroeg in het seizoen rijp en kunnen hierdoor al in juli geplukt worden. De pruimen zijn bijna rond, redelijk klein en zijn mooi blauw van kleur. Deze pruimen zijn goed te eten als handpruim, maar omdat de smaak een beetje zoetzuur is, wordt deze vaker gebruikt in de keuken. Deze pruim leent zich erg goed om jam van te maken. Een erg leuke boom voor de kok die graag uit eigen tuin kookt!

Bestuiving

De Eldense blauwe is een zelfbestuivend ras, je hebt dus (niet per se) een andere pruimenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • De Eldense blauwe wordt ook wel de Early Prolific genoemd.  

Boomtype

De Eldense blauwe is verkrijgbaar in hoogstam Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerteaanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Eldense Blauwe

Pruimenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je pruimenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben pruimenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.