Toont alle 4 resultaten

Malus domestica ‘Cox’s Orange Pippin’ is een geweldig mooie handappel met een unieke smaak. Zeer geschikt voor alle verwerkingen van taart tot het maken van sap. 

De vrucht

De Cox is een relatief platte appel, maar dat doet niet onder voor zijn smaak. De appel heeft een heerlijk zachtzure aroma. De schil is groen tot oranje rood. Cox’s Orange Pippin is heerlijk om uit de hand te eten, maar wordt ook voor allerlei andere doeleinden gebruikt. Dankzij de goede smaak zijn de appels uitermate geschikt voor bijvoorbeeld sap. De appels zijn van half september tot begin oktober te plukken. Waarna ze gekoeld lang te bewaren zijn.  

Bestuiving

Cox’s Orange Pippin is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere appelboom nodig voor bestuiving. Goede bestuivers voor de Cox’s Orange Pippin zijn:

  • Benoni
  • Gloster
  • Golden Delicious 
  • James Grieve

Bijzonderheden

  • De unieke en geweldige smaak van de Cox’s zorgde ervoor dat de soort veel werd gebruikt bij het kruisen(maken van nieuwe soorten).
  • Er zijn veel soorten ontstaan uit kruisingen met de Cox’s Orange Pippin, zo hebben we bijvoorbeeld aan de soort de Elstar, James Grieve, Alkmene en Karmijn de Sonnaville te danken. 
  • Cox’s Orange Pippin wordt ook wel de moeder van de appels genoemd. 
  • De Cox Orange Pippin is in 1825 gevonden door M. Cox uit Colnbrook, Verenigd Koninkrijk. De appel is al sinds 1860 in omloop. 

Boomtype

Cox’s Orange Pippin is verkrijgbaar in laagstam, halfstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Cox’s Orange Pippin

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.