Enig resultaat

Prunus Avium ‘Lapins’ is met een prachtige bloei en grote, diep rode vruchten één van de mooiste kersensoorten.

De vrucht

De kersen van de Lapins hebben een diep donkerrode kleur en hebben een heerlijke zoete en aromatische smaak. In de maanden April/ Mei staat de Lapins in bloei met prachtige witte bloesem. De kersen zijn mid juli te plukken. Lapins kersen zijn erg geschikt voor verwerking zoals in vlaai en taart. 

Bestuiving

Lapins is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere kersenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • Eén van de weinige zelfbestuivende kersenrassen.
  • Kruising tussen de bekende Stella en minder bekende Van.
  • De Kers is ontwikkeld in Canada door de Letse agronoom Lapins.

Boomtype

De Lapins is enkel verkrijgbaar in laagstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Lapins

Kersenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je kersenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben kersenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.