Toont alle 3 resultaten

Kordia kersenboom

De Prunus Avium Kordia kersenboom is een zoete hartvormige kers die zijn oorsprong vindt in Tsjechië. 

De vrucht van de Kordia kersenboom

De kersen van de Kordia hebben een diep donkerrode kleur, zijn licht hartvormig en hebben een heerlijke zoete en aromatische smaak. In de maanden April/ Mei staat de Kordia in bloei met prachtige witte bloesem, waarna u er in de 6e/7e kersenweek (2e/3e week juli) heerlijke vruchten van kunt oogsten. 

Bestuiving

De Prunus Avium Kordia is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere kersenboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • Zelfbestuivend.
  • De bloeitijd is vroeg tot middenvroeg in april.
  • mooie roodverkleuring van de bladeren in de herfst.
  • Het is raadzaam de boom af te schermen met een vogelnet tegen vogelvraat.
  • De kersen van de Kordia zijn goed te bewaren in de koelkast voor ongeveer twee weken. 

Boomtype

De Kordia is verkrijgbaar in laagstam halfstam en hoogstam en leivorm Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van Prunus Avium Kordia 

Kersenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je kersenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben kersenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.