Enig resultaat

Malus Domestica ‘Alkmene’ is een afstammeling van de welbekende Cox’s Orange Pippin. Deze zoete appel is uitermate geschikt als handappel en voor alle soorten verwerking. 

De vrucht

Alkmene is een heerlijke zoete sappige appel met veel kenmerken van de Cox’s Orange Pippin. De rijpe appels hebben een gele kleur met een rood gestreepte zonkant, maar met genoeg zon kan de appel bijna helemaal rood kleuren. Alkmene is in principe een handappel, maar de stevige structuur maakt de appel uitermate geschikt, voor appelmoes, compote en taart. De Alkmene is een vrij vroege appel en is tussen eind augustus en september al te plukken. 

Bestuiving

Alkmene is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere appelboom nodig voor bestuiving. Goede bestuivers voor de Alkmene zijn:

  • Benoni
  • Cox’s Orange Pippin 
  • Delcorf
  • Elstar
  • Gloster
  • Golden Delicious

Bijzonderheden

  • Alkmene is een vrij jonge appel, maar is al sinds 1960 in de handel.
  • De Appel is van Duitse komaf en ontstond in 1935 uit een kruising van Geheimrat Dr. Oldenburg en de welbekende Cox’s Orange Pippin
  • Alkmene bloeit vroeger dan de meeste appels en heeft bijzonder veel opbrengst.

Boomtype

Alkmene is enkel verkrijgbaar in laagstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Alkmene

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.