Toont alle 7 resultaten

Malus domestica ‘Groninger Kroon’ is een Groningse appelsoort. Een geliefd Nederlands ras met een prachtige en heerlijk vrucht. 

De vrucht

De Groninger Kroon is een knapperige, sappige appel met een licht zoetzure smaak. De appel heeft een mooie kleur en is voornamelijk rood met een groene kleur waar de zon de appel niet bereikt. Groninger Kroon is al van erg jonge leeftijd te plukken en is geschikt als handappel en keukenappel. Eind september tot mid oktober zijn de appels te plukken en kunnen daarna goed bewaard worden tot laat in de winter.

Bestuiving

Groninger Kroon is een zelfbestuivend ras, je hebt dus niet per se een andere appelboom nodig voor bestuiving.

Bijzonderheden

  • De boom werd in 1875 ontdekt door Dhr Engels in het plaatsje Noordbroek in de provincie Groningen en is dus een echte Nederlandse appel
  • Hij vernoemde de appel naar zijn vrouw Jantje Kroon

Boomtype

Groninger Kroon is verkrijgbaar in halfstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jou boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van de Benoni

Appelbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je appelboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben appelbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.