Toont alle 2 resultaten

De Prunus Avium Regina is een echte laatbloeier, maar daardoor niet minder goed. Integendeel, de Regina is één van de beste rassen van dit moment en is afkomstig uit Duitsland.

De vrucht

De kersen van de Regina zijn stevig, hebben een erg mooie diep donkerrode kleur, hebben een lange steel en smaken heerlijk zoet. De Prunus Avium Regina is een relatief nieuw kersenras en draagt in mei kleine witte bloemen. Ten opzichte van andere rassen is de Regina pas laat in het kersenseizoen rijp, namelijk in de 8e week. Dit betekent dat de kersen eind juli geoogst kunnen worden. De kersen zijn het best te bewaren in de groentela van de koelkast, maar ook kunnen ze gerust nog 1 a 2 weken langer aan de boom hangen. De kersen van de Regina zijn heerlijk om zo te eten, maar er is ook lekkere jam of sap van te maken.   

Bestuiving

De Prunus Avium Regina is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere kersenboom nodig voor bestuiving. Goede bestuivers voor de Regina zijn:

  • Inspecteur 
  • Karina
  • Lapins
  • Kordia

Bijzonderheden

  • De bloeitijd is vroeg tot middenvroeg in april.
  • mooie roodverkleuring van de bladeren in de herfst.
  • Het is raadzaam de boom af te schermen met een vogelnet tegen vogelvraat.

Boomtype

De Prunus Avium Regina is verkrijgbaar in laagstam halfstam en hoogstam. Wil je weten welk boomtype het best in jouw tuin past? Lees hier meer over de verschillen.

Bezorgen en Planten 

De prijzen van onze bomen zijn exclusief bezorging. Veel van onze bomen kun je zelf ophalen en zelf planten. Controleer bij de ‘extra informatie’ onder de producten of dit ook voor jouw boom geldt. Heb je toch een grotere boom gekozen of heb je liever dat professionals de boom bezorgen en/of planten dan kun je dat aangeven bij de offerte aanvraag. Meer weten?

Verzorging van Prunus Avium Regina

Kersenbomen hebben weinig verzorging nodig wanneer ze in de volle grond staan. Snoeien doe je alleen als de boom groter wordt dan je wil of als het aantal nieuwe takken te groot wordt. Meer lezen over hoe je je kersenboom het best kan snoeien, bekijk onze snoeitips. Naast een enkele keer snoeien heeft een fruitboom soms extra voeding en water nodig. Zeker als je boom in minder voedingsrijke grond staat raden wij je aan om zeker twee keer per jaar compost en siertuinmest rond de boom te strooien. In droge periodes hebben kersenbomen soms extra water nodig. Zeker tijdens het eerste jaar na de aanplanting van de boom moet je in droge periodes regelmatig water geven. Meer weten over het verzorgen en onderhouden van je fruitboom, bekijk onze verzorgingstips.