Veel gestelde vragen over oude fruitbomen. Hoewel we iedereen graag helpen, krijgen wij vaak dezelfde vragen, misschien kunnen we je vraag hier al wel beantwoorden. Klik op de vragen voor het antwoord. Staat jouw vraag er niet tussen of wil je toch meer weten, neem gerust contact met ons op.

De meest gestelde vragen over oude fruitbomen

Zijn jullie doordeweeks ook open?

Doordeweeks zijn wij alleen telefonisch bereikbaar. Wij zijn ook een hoveniersbedrijf en doordeweeks is er dus niet altijd iemand aanwezig met verstand van de fruitbomen. Komt zaterdag tussen 10:00 en 13:00 je echt niet uit, dan kun je ons mailen of bellen voor een afspraak voor doordeweeks.

Bezorgen jullie in het hele land/buitenland?

Ja, wij werken met verschillende transportbedrijven die zowel in het hele land, als in het buitenland bomen voor ons bezorgen. Planten moet je meestal dan nog wel zelf regelen met een plaatselijk hovenier of je kan zelf de boom planten als je de middelen hebt. Toch nog vragen? neem gerust contact met ons op.

Wat kost transport (en planten)?

Transportkosten hangen af van enkele factoren: Hoe ver moet de boom vervoerd worden, hoe groot is de boom en hoe goed is de afleverplaats te bereiken. De meeste bomen in Friesland, Groningen en Drenthe kunnen wij zelf bezorgen (en planten) Voor locaties in de rest van het land of in het buitenland gebruiken wij gespecialiseerde transporteurs. Transport kan dus pas berekend worden nadat de boom is uitgekozen en bezorglocatie bekend is. Meer weten over transport en planten?

Wanneer wordt jullie voorraad weer aangevuld?

Onze voorraad wordt tussen november en februari aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van ons assortiment? check onze blog pagina op de site en volg ons op Facebook en Instagram.

Veel gestelde vragen over oude fruitbomen

Wanneer kun je het best een oude fruitboom (laten) planten?

Onze fruitbomen staan in pot, dit betekent dat ze het hele jaar door geplant kunnen worden. Zelfs planten in de zomer en de winter is geen probleem voor een fruitboom.

Is mijn tuin te klein voor een oude fruitboom?

Bijna elke tuin is geschikt voor een fruitboom, zelfs in kleine tuinen en stadstuintjes planten wij vaak genoeg bomen. Verschillende fruitrassen blijven in laagstam vorm vrij smal en zijn ook voor een kleine tuin uitermate geschikt. Bedenk wel altijd of de boom in je tuin te krijgen is, smalle steegjes hebben ons tot dusver niet tegengehouden en ook een boom over je huis tillen is geen probleem, maar makkelijke toegang is altijd fijner. Meer weten? neem gerust contact met ons op.

Wanneer moet ik mijn fruitboom watergeven?

Een fruitboom heeft in het eerste jaar na aanplanting en in een droge periodes soms extra water nodig, maar teveel water is ook slecht. Om te controleren of je boom droog is kun je naar de bladeren of de grond kijken. Graaf tot 10 cm langs de kluit van de boom, kun je de grond op die diepte tot een bol knijpen, zo niet dan is de grond droog en heeft de boom water nodig. Meer weten over het watergeven van je fruitboom, bekijk het kopje ‘watergeven’ bij onze verzorgingstips.

Wanneer moet ik mijn fruitboom snoeien?

Fruitbomen hoeven eigenlijk niet zoveel of vaak gesnoeid te worden zodra ze in je tuin staan, zeker niet als je de ruimte hebt en de bomen wel wat breder of hoger mogen groeien. Toch is snoeien essentieel om je boom gezond te houden, te veel takken kan de boom bijvoorbeeld overbelasten of een fijne plek voor schimmels en luizen vormen. snoeien doe je in het najaar en/of in het voorjaar. Meer weten over snoeien? Bekijk onze snoeitips.

Moet ik mijn fruitboom ook voeding geven?

Ja, wij raden iedereen met een fruitboom aan, of de boom nog maar 1 of al 10 jaar staat, om minimaal 2 keer per jaar extra voeding te geven. Voeding kan het best bestaan uit compost en siertuinmest, dit zorgt ervoor dat de boom een sterke weerstand behoudt tegen ziektes en schimmels, maar ook mooi groen blad krijgt, stevigere takken maakt en grote vruchten draagt. Meer weten over de voeding van je boom? Bekijk het kopje ‘voeding’ bij onze verzorgingstips.